Lørdag, den 22. oktober. Bjørnø, Sydfyn. Gråtunge regnvejrsskyer dvæler tungt under den ellers knejsende oktoberhimmel, da jeg sætter mine vadestøvler determineret i strandens sand og grus, mens jeg vågent observerer enhver mulig bevægelse i overfladen. Jeg rekognoscerer på mine gæsters vegne, fordi jeg gerne vil give dem en god oplevelse. Bølgerne slår stille ind mod kysten. Slagene virker som en auditiv taktstok, der hjælper mig med at tune ind på kystens frekvenser. Det er magisk, hvis man lytter efter. Jeg trækker flere steder lange, abrupte linjer, efterlader et aftryk eller to, lokaliserer et muligt hotspot. Sandet, gruset og det våde ålegræs, der ligger i opskyllede lag foran mig, er uberørt. Jeg ved, at vi har hele strækket for os selv. Her er ingen andre end mig og mine gode venner. 

bjorno-1

Vue udover én af de små vige i den sydøstlige del af Bjørnø. Lars kan lige anes nord for pynten.

Efteråret har taget den helt store luns af sensommeren, der først kommer igen om et års tid. Jeg elsker efteråret og den melankoli, som tones i naturens farver på denne tid af året. Når jeg kigger mig tilbage, ud over den mægtige klinteskrænt, kan jeg se mine gæster, der deltager i én af vores Fishtrips, lægge deres flueliner ud over vandet i nærmest meditative bevægelser igen og igen. Vi er på Bjørnø i det sydfynske. ”Sådan!”, lyder det pludseligt – og jeg ser, hvordan Lars står med fuld flex. Det er tredje gang inden for et kvarter, tror jeg. Vi har haft en suveræn dag, der her afsluttes på fornem vis. Både Claus og Lars, som er gæster på vores tur, har fået fisk i løbet af dagen, og varm suppe fra Mads’ outdoor kitchen, ikke mindst. Det er vanskeligt ikke at være tilfreds, synes jeg.  

bjorno-2

A moment of coastal zen. Udsigt udover et af Bjørnøs hotspots.

I slutningen af november skal Mads og jeg afsted på endnu en af vores Fishtrips, lige der på nippet til julemåneden. Det er noget, vi glæder os til, og det er noget, der giver mening for os. Som alt andet her i livet, er det berigende at gøre sig umage og være tilstede i sit liv, i fællesskab med andre.

bjorno-3

Certified badasses & seatrouters på vej i havn efter en dag på skønne Bjørnø!

GAME ON!

Hvor er det fedt at være i gang igen. Vi har holdt en længere pause, hvor vi dels har været optaget af arbejde, dels andre projekter og måske allervigtigst vores skønne familier, der i dén grad har været overbærende og fleksible i forhold til vores kysteventyr. Det har været nødvendigt at tage et break – og dejligt, ikke mindst.

Men vi har også brugt tid på at gentænke vores koncept og finde en grundform, der giver mening – ikke bare for vores læsere, følgere og venner – men også for os selv.

Vi vil tilbage til grundfortællingen om kystflue.com, der handler om inspirerende vidensdeling, gode autentiske fortællinger og fællesskaber. Vi har derfor valgt at samle hele konceptet her på siden, så vores læsere kun behøver at følge med ét sted. Facebook fortsætter vi selvfølgelig med, vores Instagram ditto, fordi de to sociale netværk underbygger hele grundtanken med kystflue.com. Det er helt perfekt, synes vi.

Der er mange, der har spurgt ind til baggrunden for kystflue.com, og hvis man har tid og lyst, kan man læse artiklen “Straight outta Fyn. Om kystflue.com som erfaring og fortælling” her. I artiklen skriver jeg bl.a. om vores grundsyn på kystfluefiskeriet og om en helt masser andre ting, der relaterer sig til vores koncept. Husk kaffen eller en sort hvede fra Indslev Bryggeri! Så går tingene hånd i hånd foran pejsen eller kaminen en mørk efterårsaften.

FISHTRIPS

Mads og jeg har i fællesskab besluttet at lægge den traditionelle guidning på hylden, fordi vi ønsker at skabe et mere innovativt og tidssvarende tilbud, der differentierer sig markant fra de muligheder, der ellers udbydes på Fyn. Vi vil i stedet fremover dyrke vores Fishtrips, hvor fællesskab og hygge smelter sammen med gode oplevelser og nye perspektiver på fiskeriet. Det giver mening for os!

De fynske kyster byder på noget af Danmarks bedste fiskeri efter havørred – og hvert eneste år landes der mange blanke drømmefisk langs øens kyststrækninger. Har man bare én gang mærket hugget fra en fynsk havørred, har man tabt sit hjerte til den. Det er i vores optik det ultimative møde mellem instinkt og kærlighed.

Fyn byder samtidigt på enestående naturoplevelser, der giver mulighed for at få et åndeligt pusterum, glemme hverdagens trivialiteter og bare være tilstede i nuet, hvor øjeblikkets magi gør det rart at være til. Fra tårnhøje, rå klintekyster til lyse, nærmest uendelige sandrevler med dybe, mørke badekar imellem, over de dybe partier langs indløbene til fjorde og markante halvøer, til de store rev og magiske stenpynter, der findes så mange steder på øen.

At fiske og være på de fynske kyster, er også at være i sig selv. Her er plads og frihed.

Gåturen til vandet kan være en indre rejse eller et helt eventyr i sig selv. Flere steder minder skovene om Alaskas dybe vildmark, andre steder ender turen ved udsigtspunkter, som uundgåeligt vækker drømme til live. De fynske landskaber og kyststrækninger forandrer sig med årstidernes kontinuerlige skiften. Der er altid noget nyt at komme efter på Fyn.

Grundtanken med vores Fishtrips er at tilbyde aktiviteter, der forener et unikt verdensklassefiskeri med store naturoplevelser. Vi har som ambition at give en kompetent og professionel tilgang, hvor struktur, systematik, motivation og fiskefaglighed står helt centralt. Vores gæster skal smage og opleve det bedste af vores fiske- og naturpassion – af dét, vi dyrker hver eneste dag.

Nøgleordene for os er ‘oplevelse’, ‘perspektiv’, ‘eventyr’, ‘læring’, ‘hygge’, ‘udvikling’ ‘fællesskab’ og ‘nærvær’. Vi kan selvfølgelig ikke garantere havørreder – men vi garanterer, at vores gæster får en fantastisk tur og én på opleveren sammen med os.

fishtrips

Book din plads på én af vores Fishtrips her

Derudover lancerer vi inden så længe et ambitiøst kursusprogram, der ligger i forlængelse af hele Fishtrip-konceptet. Vores kurser kommer til at omhandle det praksisnære kystfluefiskeri med særligt fokus på fiskefaglighed, fiskestrategi og hvordan man tænker og inkorporerer sin kystfluebinding i det praktiske fiskeri. Dertil kommer så også en række kystfluebindingskurser, som afholdes i løbet af vinterhalvåret.

Endelig har vi gang i to meget store projekter, som vi endnu ikke kan løfte sløret for, da vi har lovet vores samarbejdspartnere, at det er ‘hemmelig-hemmelig’ indtil videre. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi glæder os helt ustyrligt meget til at komme i gang med projekterne, for det er på mange måder to drømme, der er gået i opfyldelse!

Tidsrammen er ambitiøs i sig selv. De to projekter strækker sig over det næste år! Derfor må I nok vente til slutningen af 2017, før vi klar til at vise jer resultaterne. Det ene projekt deltager vi begge to i, mens det andet er noget, jeg tager mig af på mit arbejdsværelse. Faktisk er jeg allerede godt i gang med det!

Følg godt med på siden – mon ikke, der kommer små sneak peaks på vejen?

Knæk og bræk derude på efterårskysten – og tusind tak fordi I læser med!

Bedste kystfluehilsner,

Mads og Kasper

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s