Den unge mand og fjeldet

Den første halvdel af juli måned i år tilbragte jeg i den sydvestlige del af Grønland, hvor jeg fiskede efter fjeldørreder i ”elven, hvor de store ørreder bor”. Det var en fantastisk oplevelse. Men min rejse til Grønland bragte også mere med sig end blot store, herlige fjeldørreder. Opholdet i vildmarken, hvor tiden står stille og alligevel går, forandrede grundlæggende mit syn på tilværelsen – og mødet med det grønlandske samfund blev også begyndelsen på en rejse tilbage i både grønlændernes og vores historie, fordi jeg ville forstå, hvad det var, jeg oplevede deroppe.

”Den unge mand og fjeldet” er titlen på min rejseskildring. Den opmærksomme læser vil bemærke, at titlen rummer et ekko af ”Den gamle mand og havet”. Det er ikke tilfældigt, selvom jeg selvfølgelig ikke kan fortælle som Hemingway. Men ”Den gamle mand og havet” blev den roman, som fik mig til at forstå, hvorfor vi fisker – og hvorfor vi drager afsted på fiskeeventyr, der aldrig helt afsluttes.

Jeg har tænkt mange tanker omkring, hvordan det er muligt at fællesgøre en ekstremt subjektiv rejseoplevelse. Jeg har valgt at fortælle min historie kalejdoskopisk, dvs. at jeg springer rundt i tid. Det er der selvfølgelig en mening med, som jeg håber, man kan gennemskue.

Selvom min rejseskildring nok mest af alt giver mening for dem, som har oplevet Camp North, Grønland og fjeldets magi, så håber jeg, at man på trods af dette kan fornemme den følelse af eventyr og entusiasme, som jeg selv genfinder i min fortælling.

Det er aldrig let at give slip på sine fortællinger, men Grønland indbyder til historiefortælling, så der er ikke noget at gøre. Nu skal vi i gang!

Læs ”Den unge mand og fjeldet” her.

De bedste hilsner,

Kasper T.

Iphone billeder fra juli 2016 301

KASPER THOMSEN – “DEN UNGE MAND OG FJELDET” (2016)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s