East Coast Bonanza!

I min verden findes der ikke ret meget federe end at starte weekenden med en kysttur – så er der ligesom ro i sjælen til at hygge med familien resten af tiden. Fredag er min halve fridag, så der har jeg mulighed for at fiske et par timer sidst på eftermiddagen, når jeg har hentet vores ældste datter fra skole og indkøbt den tilhørende fredagsslik.

Jeg elsker den åbne kyst, og det er nok på den, at jeg bruger størstedelen af mine ca. 150 ture om året. Der er noget udfordrende og magisk over de åbne vidder og det til tider “svære” fiskeri, hvor der virkelig skal hænges i, for at få fat i de eftertragtede havørreder; den udfordring tænder havørredtørsten i mig.

Open coast

Battlegrounds. Den fynske østkyst, når den er allermest inviterende!

Jeg havde for ca. tre uger siden fat i en mulig PR-fisk. Desværre for mig vandt blankfisken efter 10 sekunder, fordi min nye favoritflue ”Polar Magnus” ganske enkelt mistede sit kroghold. Det tog, for at sige det mildt, nogle dage at komme sig over sådan en kontakt. Derudover har fiskeriet på den åbne kyst været mere end bare svært den seneste tid. Den hårde frostperiode sendte lynhurtigt havørrederne ud på dybere vand eller ind i fjordene efter mere ferskt vand. Det er der ikke noget at sige til, når temperaturerne falder så drastisk i løbet af kort tid; det afføder altid en reaktion hos de kære havørreder.

Men i fredags kom forløsningen så endelig. Med en vandtemperatur på omkring de 5+ grader igen, gik der totalt bonanza i den på mit lille spot, som jeg har dyrket ret intenst over den seneste periode. Med en pålandsvind på 4-5 s/m, let grumset vand og perfekt vandstand, så bliver forholdene ikke meget bedre. Min erfaring siger mig, at under sådanne forhold trækker havørrederne helt ind i det kystnære vand, så jeg begynder altid mit fiskeri ved at kaste ud over 4o cm vand og ikke længere ud end max 25 meter fra kystlinjen. Vadefiskeri er slet ikke nødvendigt. Mine kast dækker pladsens ”killzone” helt optimalt på den måde; fra sandrevlen ca. 20 meter ude og ind over den vildeste mørke bund – det spiller bare!

Mads 4

Magic moment. Det her billede skaber drømme! #flyfishingjunkie

Allerede i dagens andet kast er der fast fisk! Hvor er det bare en fed fornemmelse at føre venstre hånd tilbage i et tilslag, der sekundet efter resulterer i en flexet klinge og tunge rusk i korken. Jeg bliver aldrig træt af den bevægelse og fornemmelse. Det er min fredagsslik!

Mads 1

I bølgen blå. Den massakrerede Polar Magnus anes lige i saksen!

Havstokken var mildest talt levende af blankfisk fra 40 til 50 cm, der i løbet af mine små to timers fiskeri fik massakreret min Polar Magnus til ukendelighed. Jeg følte mig helt rundtosset til sidst, så vildt var det!

Mads 5

Symbiotisk treenighed. Havørred + flue + kystfluefisker.

Det var intet mindre end det vildeste bonanzafiskeri, jeg oplevede – og så på den åbne kyst! Den ene fine grønlænder efter den anden plukkede min Polar Magnus ud af bølgerne, med knaldhårde og resolutte takes. Efter 6 stk. i hånden var der ikke mere end belastningen, et pink fronthackle og en klat dubbing tilbage. Alt på fluen var mere eller mindre flænset i stykker, som kun en sulten havørred kan gøre det!

Mads 2

Sølvtøj og bølger. Jens Ploug Hansen havde helt sikkert givet det her billede et like på FB.

Til sidst kunne jeg ikke mere, fordi mine hænder efterhånden var blå af kulde som følge af de våde C&R-seancer. Men ryggen af en halvmeters, der lige tailer foran mig, flytter mit fokus væk fra min kropslige tilstand. Et hurtigt kast, BANG! Varmen er lynhurtigt tilbage i kroppen, da havørreden skyder op over vandet i et kraftfuldt spring med fluen siddende i saksen. Fisken bliver den sidste efter et fantastisk og intenst fiskeri på et af mine absolutte yndlingsspots på østkysten.

Mads 3

The perfect two – og fisk til lillemor og familien.

Vil I ud og give den gas på den åbne kyst, så får I lige et brugbart tip her til sidst. Når I lægger an til et nyt kast, så lad fluen ”hænge” i vandet i 4-5 sekunder, før I trækker den helt fri. Det forholdsvist kolde vand gør ofte, at hugget først kommer til allersidst – så ha’ lidt tålmodighed i den sidste fase af indtagningen.

Mange kystfluehilsner fra Mads

One thought on “East Coast Bonanza!

  1. Det lyder sgu som en okay fredag du har haft der Mads👍 Og den flue er dejlig. Dejlig at binde, og dejlig fornemmelse når Havørreden også synes godt om “Magnus”. Tillykke med fiskene🎣👍

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s