“Havørredens livretter” – vores kystflueserie

Weekenden står for døren, mens vinteren sådan for alvor er kommet til Danmark. Selvom jeg allerhelst vil på kysten, så synes jeg egentlig også, at vejret i dén grad fordrer til hjemlig hygge – og fluebinding, ikke mindst.

Vi har netop udgivet vores første fluebindingsvideo, som vi har lavet sammen med drengene fra outdoors.direct. Mangler du lidt inspiration til din egen fluebinding, så tøv ikke med at se den – og helst før din fiskekammerat!

I videoen binder Mads sin egen kreation, som han har valgt at “Foliefisken”. Det er en flue, som er gennemtestet – og som virker (læs om fluens debut her), og den er samtidigt forholdsvis enkel at gå til.

 “Foliefisken” er den første flue, som indgår i vores egen kystflueserie, som har fået titlen “Havørredens livretter”.

Vi vil i løbet af 2016 teste de fluer, der indgår i serien, så de spiller helt optimalt; både i forhold til det praksisnære fiskeri og de fluebindingsteknikker, der skal formidles – og de vil løbende blive offentliggjort, så kystflueserien er komplet omkring årsskiftet.

Vi er i øjeblikket optaget af at tænke vores kystfluestrategier, fluebinding og havørredens biologi sammen i en slags treenighed, hvor de tre elementer underbygger hinanden i forhold til en kystfluepraksis, der fungerer.

Titlen “Havørredens livretter” tematiserer en række byttedyr (hundestejle, kutling, tobis, reje, tangloppe, mysis og børsteorm), som vi ved indgår i havørredens føderepertoire. Kystflueserien indeholder derfor syv fluer, som vi i fællesskab har udviklet. Byttedyrene er udvalgt ud fra en række kriterier, der relaterer sig til den førnævnte treenighed.

  • Der er tale om byttedyr, der har deres biotop i det kystnære vand, dvs. findes inden for kystfluefiskerens rækkevidde.
  • Der er tale om byttedyr, der – når de imiteres som fluer – også kan imitere andre byttedyr; især i forhold til profiler og silhuetter.
  • Der er tale om byttedyr, der ud fra en generel betragtning nok er nogle af de mest repræsentative fødeemner for havørreden.

“Foliefisken” imiterer primært hundestejlen, og du kan se her, hvordan du skal binde den:

 

Rigtig god fornøjelse ved stikket, venner!

Mads og Kasper

.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s