Debut til foliefisken

Efteråret er gået ind i sin sidste fase og om ikke længe, er det neoprenwaders, uldhandsker, hue og tykke underrør, der vil være kystfluefiskerens søndagsuniform.

Når vi nu kan sige den 15. november og julepynten bugner frem fra supermarkedernes lagre, virker det en smule underligt med de milde temperaturer både i vandet og i luften. 10+ stod udendørstermometeret på den anden morgen, da vækkeuret gav lyd kl. 4.55. Vandtemperaturen ligger på hele 11 grader. Det indbyder selvfølgelig til en ordentlig gang havørredfiskeri.IMG_4398

Jeg må sige, at fiskeriet her i november har været ret godt. Selvfølgelig er der dage, hvor det bare er svært og følelsen af fisketomt kystnært vand trænger sig på. Havørrederne trækker langs “den åbne kyst” i stimer, som består af en god blanding af grønlændere, semifarvede havørreder og blankfisk. Det betyder, at en plads, der er fisketom den ene dag, kan være en plads, der eksploderer i suverænt godt havørredfiskeri dagen efter.IMG_5636Jeg var afsted med min fiske kammerat Morten i går, lørdag, hvor vi ville starte ud ved en meget kendt plads ved Tårup. Vi fiskede pladsen grundigt igennem. Et par halvforkølede træk i linen indikerede, at det spritklare vand ikke ligefrem satte havørrederne i hughumør. Spottede dog en ret stor fisk der stille og roligt satte kursen mod dybere vand, mens dens rygfinne skar et spor i det blanke vandspejl. Super fedt og godt for troen!IMG_5615

Vi drak en kop kaffe og jeg foreslog Morten, at vi skulle prøve et lille spot, som jeg har dyrket den sidste tid. Stedet står ikke i “117-pladser”, og det er en plads, man ikke umiddelbart skulle tro kunne holde havørreder, men min fornemmelse holdt vand den, og Foliefisken, som jeg havde foræret Morten, kom i dén grad i spil her.

Det er helt fantastisk, når tingene bare lykkes. På blot 100 meter kystlinje lykkedes det os at få fire stk. i hænderne; alle hamrede på den nye Baitfish-imitation. 2 halvmeters og 2 stk. undermålere, der alle svømmer endnu.

Vi stoppede fiskeriet kl.12.00 og kunne veltilfredse kører hjem til vores familier. Hvilken herlig dag.IMG_5601

Har lavet en lille binde beskrivelse på Foliefisken, hvis der er nogen, der vil binde med.

God fornøjelse!

Kystfluehilsner fra Mads.

Materialer til Foliefisken

Bindetråd: Uni-Mono Fine/Clear

Krog: Kamasan B983 Wide Gape Size 4.

Dub: Rainbow

Peacockherl Natural: 2 stk

Whiting: Coq De Leon Badger

Dub: Ice Red

Pro Fishfoil Sample Pack

EP Fibers: Grå eller Hvid

Sekundlim til Fishfoil

UV-lim

UV-lygte

IMG_5618

IMG_5619

IMG_5620

IMG_5621

IMG_5622

IMG_5624

IMG_5625

IMG_5626

IMG_5627

IMG_5628

IMG_5629

IMG_5592

One thought on “Debut til foliefisken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s