Kutlingen i boxen

Kutlingen er selvfølgelig en flue, der ikke må mangle i boxen. Så er det sagt!

Omvendt må jeg hastigt indrømme, at jeg i 80% af min fisketid på kysten anvender rejefluer. Faktisk er det næsten altid en rejeflue, der sidder for enden af forfanget, hvis jeg skal være helt ærlig.

Det er dog ikke ensbetydende med, at jeg ikke tror på en flue som fx ‘Kutlingen’. Men det er nok mere et spørgsmål om; hvorfor skifte rejefluen ud, når den fungerer og fanger godt med havørreder? Jeg mener dog, at variation er sundt og til tider nødvendigt, og når vi står over for sådanne forhold, så er det med at have alternative fluer klar; specielt lige nu, hvor efterårsfiskeriet står for døren.

IMG_1732

54 cm Blankfisk, der ikke kunne stå for ‘Kutlingen’.

Jeg har i det følgende lavet en lille bindevejledning på ‘Kutlingen’. Jeg er ikke i tvivl om, at fluen sikkert har mange navne, men i min version hedder den bare ‘Kutlingen’, fordi den ganske enkelt er den eneste kutlingeimitation i min fluebox. Jeg binder den selvfølgelig i forskellige farver, så jeg altid har en flue, der “blender” ind i de lokale pladsforhold.

IMG_1733

‘Kutlingen’ er efter min mening super effektiv, og i vandet er den meget naturtro. Hvis fluen skal fiske optimalt, så tag den hjem i små ryk på 15-20 cm med små pauser – faktisk på samme måde, som når du hjemtager rejefluerne, bare dét er et stort plus, synes jeg.

Sådan ser ‘Kutlingen’ ud – step-by-step:

IMG_4882

IMG_4883

IMG_4884

IMG_4885

IMG_4886

IMG_4887

IMG_4888

IMG_4889

IMG_4890

IMG_4891

IMG_4892

IMG_4893

IMG_4894

IMG_4895

IMG_4896

IMG_4897

IMG_4899

IMG_4900

IMG_4901

IMG_4902

IMG_4903

IMG_4904

IMG_4905

IMG_4906

Materialer til ‘Kutlingen’:

Krog: Gamakatsu str. 6

Kaninstrips (i forskellige farver)

Crystal flash stråler

Bindetråd: Fl. orange.

Krop: Underuld fra kanin, mixet med Rainbow dub.

Hoveddub: Kanin

God fornøjelse med binderiet og det efterfølgende fiskeri.

Knæk og Bræk derude langs kysterne!

Hilsen Mads

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s