Rejernes herre

Selvom børsteormsimitationer er selvskrevne i forårsflueboksen, så ynder jeg at kombinere børsteormsimitationen med en rejeophænger – så får havørreden nemlig et valg.

Jeg kan kun anbefale at prøve kombinationen – også selvom du måske ikke er vant til at fiske med to fluer på forfanget. Det er ikke synderligt svært at kaste med, og det er en skrøne, at det kludrer mere end det gavner. Brug Claus Eriksens setup, som han viser i én af Havørredens Hemmeligheder, så kører bussen – det garanterer jeg! Personligt fisker jeg altid med to fluer – og for mig er begrundelsen helt simpel: Jeg tror simpelthen ikke på projektet, hvis ikke jeg fisker med to fluer.

Men hvilken rejeflue skal man så vælge? Tja, et bud kunne være at undersøge pladsens rejer, men de kan i sagens natur være lidt svære at få fat i – og hånden på hjertet, så er det også et lettere komisk foretagende, sådan at gå på rejejagt i tangbuskene.

Hvis du alligevel kaster dig ud i projektet (tro mig, det har jeg selv gjort i en semi-presset stund), så begynd med at se dér, hvor de traditionelt skjuler sig – eller kig omkring dig, når du vadefisker. Der må helst ikke gå helt Rambo-style i den, for så spilder du kostbar fisketid og skræmmer også unødvendigt – og det er der absolut ingen grund til. Det siger næsten sig selv. Vælg i stedet den rejeflue, du har gode erfaringer med. Det spiller som regel max, og her i foråret er havørreden alligevel en opportunistisk ædemaskine, der (næsten) kaster sig over hvad som helst, hvis den da får øje på din flue – og så er fluemønstret altså ikke det afgørende element i jagten.

Men sådan er vi bare mange der alligevel ikke tænker, når alt kommer til alt. Jeg kan fx blive helt væk i rejemønstre og stilarter, og jeg kan miste troen, hvis ikke jeg fisker med det mønster, jeg synes er det helt rigtige. Nu hjælper det imidlertid at fiske med to fluer, men rejefluen skal alligevel sidde i skabet.

Jeg har en helt særlig kærlighed for rejefluen, for den er i min optik den ultimative havørredflue. Antallet af rejemønstre vidner om, at jeg ikke er den eneste, der føler en stor ømhed for netop rejefluen – men hvilken rejeflue er efter din mening den absolutte topfavorit? Eller sagt på en anden måde: hvis du kun havde én rejeflue i æsken, hvilken skulle det så være?

Jeg  har derfor lavet en lille afstemning, som måske kan give os et lille indblik i, hvad vi vælger som det ultimative våben. Stem derfor løs! Er din yndlingsrejeflue ikke på afstemningslisten, så er du mere end velkommen til at skrive din rejedræber i kommentarfeltet (klik bare på den lille taleboble med et kryds i nederst på siden).

Helnæs 2

Sølvtøj fra Helnæs. Den lille rejeimitation sidder lige i saksen, hvor den efter min mening tager sig helt fremragende ud. Fluen er i øvrigt ‘Go’ morgen-rejen’.

De bedste kystfluehilsner,

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s