#troutliftingsucks

Jeg er så heldig at kunne holde lidt vinterferie i denne uge, og jeg har da også brugt de seneste par dage på kysten. De næste par dage står den på familiebesøg, men søndag har jeg fået turpas af fruen igen, så der skal min Sage Method helt sikkert luftes i det sydfynske.

Hvordan er det så gået på kysten de seneste par dage?

I tirsdags var jeg en tur på Helnæs i det herligste forårsagtige vejr. Høj sol, stille vand og hugvillige fisk. Jeg fiskede strækket ud mod Skarris Odde, som ligger helt inde i bunden af Helnæsbugten. Revet på selve odden er en klassiker, men det var ikke her, der var gang i den. Det var det derimod på strækket ud mod odden. Klassisk vadefiskeri, mudret bund og spritklart vand – og så var der fisk i overfladen nærmest konstant. Under sådanne konditioner er det vigtigt at vade meget forsigtigt; faktisk vil jeg sige, at man ikke skal kunne høre vandet trække om benene, når der vades – så spiller det altså max!

Jeg stemplede otte fisk på min vej + et par stykker som valgte “the long distance release”. Der var ikke tale om store fisk, slet ikke faktisk, men små blanke lige under målet. Men det var super spændende fiskeri alligevel, fordi der var så meget gang i den i vandet foran mig – og man kan jo aldrig vide, om den helt store pludseligt splitter flokken og knalder til fluen, vel?

Turen begyndte ellers lidt presset. Jeg havde på fornemmelsen, at jeg havde glemt et eller andet, men fiskefeberen pulserede i blodet, så jeg ignorerede følelsen – og det må man aldrig gøre! Velankommet til pladsen fik jeg bekræftet mine bange anelser, da jeg riggede til og stod med mit Speedster i hånden – med et skydehoved uden fucking forfang! Læg dertil, at jeg selvfølgelig havde glemt at flytte mine taperede forfang fra min gamle Orvis sling pack til min nye Simms sling pack – og så var mit indre kaos altså komplet. Heldigvis havde jeg fået mine tippetmaterialer med, så jeg konstruede on site et hjemmegjort taperet “forfang” ved hjælp af perfection loops – fra 0.35 (min ophængerline) over 0.26 til 0.22 i spidsen. Slet ikke optimalt, men af mangel på bedre fungerede det faktisk udmærket.

Da jeg nåede vandet blev jeg glad for, at jeg ikke bare var kørt hjem igen – hold kæft, hvor var det bare skønt, lige der i solen med tailende fisk inden for rækkevidde. Når der skal fiskes, skal der altså fiskes, hvis I spørger mig.

Dagen i går var i en helt anden liga. Jeg havde valgt et par pladser på den åbne kyst på Østfyn. Hamrende svært fiskeri, i et nærmest stendødt vand. Jeg besøgte fire pladser uden at se så meget som en eneste fisk – og jeg tænkte: det her er bare øv! Men jeg giver ikke så let op, så jeg ville lige prøve et enkelt lille rev af inden jeg kørte hjem. Med blå, stivfrosne hænder får jeg lagt et langt kast ud over den mørke bund, der grænser op mod revet – og lige i overgangen mellem den mørke bund og sandrevlen alleryderst – siger det bare småkage! Et knaldhårdt rusk forplanter sig helt ned i korken, og jeg er slet, slet ikke på dupperne. Så hvad gør en træt, lettere opgivende kystfluefisker? Han fucking troutlifter! JA, du læste rigtigt – det kan han åbenbart stadig godt finde ud af, selvom han har fisket med flue i en del år efterhånden. #troutliftingsucks – og læg i øvrigt mærke til, at jeg er nødt til at omtale mig selv i tredjeperson, så presset er jeg over det!

Der er få ting, der kan gøre mig i et semidårligt humør – men én af dem er, når jeg forpasser de forholdsvis få chancer, der trods alt byder sig til i vintersæsonen. Fisken er selvfølgelig væk, før jeg når at tælle til fem – og jeg må lettere slukøret rulle min flueline ind og æde nulbonen. Sådan er det med kystfluefiskeriet. Den ene dag så legende let og ubesværet, den næste en nærmest uovervindelig udfordring. Men det er jo lige præcis derfor vi bliver ved og ved derude, hvis I spørger mig.

Knæk og bræk og god vind til jer alle! :-)

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s