Search patterns, Sandstormen og nye perspektiver på kystfluefiskeriet

I lørdags brugte jeg det meste af formiddagen på et fluebindingskursus i Go-fishing i Odense sammen med Allan Overgaard og fem andre kursister – og det var virkeligt interessant og lærerigt, synes jeg.

Det overordnede emne var ‘nye kystfluer’, og vi blev introduceret til tre AOV-mønstre; en kutlingeimitation, en tangloppeimitation og en rejeimitation. Det var der som sådan ikke noget nyt i – men det var der til gengæld i tankerne bag mønstrene og de affiskningsteknikker, som vi blev introduceret til, fordi de primært var stik modsatte af de tendenser, som gør sig gældende i kystfluefiskeriet i øjeblikket.

Overgaards fluemønstre er meget enkle, nærmest “Kobberbasse-enkle”, men de kræver lidt fluebindingsfinesse, så de fisker optimalt. Derfor var det super fedt at komme med backstage og se, hvordan fluerne skal bygges op.

Vi lagde ud med et såkaldt ‘search pattern’, som Overgaard kaldte ‘Sandstormen’. En meget enkel kutlingeimitation, der bestod af tre materialer: imiteret leopard, pearl dubbing og hvid bindetråd. Dernæst fulgte en tangloppeimitation, der bestod af et enkelt dubbingmateriale med mikrogummiben og rød bindetråd. Til sidst bandt vi en ‘stinger-reje’, som jeg personligt har ret store forventninger til – kæft, den var fed!

Selvom fluerne er minimalistiske, så er de fluebindingsteknikker, der ligger til grund for fluerne, ret så raffinerede – og de kræver altså en del øvelse, før de sidder i skabet.

Jeg kan kun anbefale at deltage i Go-fishings fluebindingskurser – eller besøge Allan Overgaards stand på den kommende Fly Festival i Kolding.

De bedste kystfluehilsner,

Kasper T.

2 thoughts on “Search patterns, Sandstormen og nye perspektiver på kystfluefiskeriet

  1. Hej Povl. Nu skal jeg jo først lige se, om de virker for mig, ikk’? :-) Og så skal jeg lige have forhørt mig, om jeg sådan må offentliggøre en anden mands fluemønstre. Men jeg ved, at Henrik fra Go-fi tog en del billeder fra arrangementet, bl.a. af min flueboks, så mon ikke de smider billederne op på deres facebook-side engang i fremtiden.

    Anyways: Tak fordi du læser med! :-)

    Kasper T.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s