Pladsreminder

Det er blevet koldt uden for og vinteren er så småt ved at bide sig lidt mere fast. Men det er stadigt muligt at fange havørreder derude på kysterne. Pladserne nord for Nyborg, særligt omkring Kerteminde, fisker pænt i øjeblikket – så det er bare med at komme afsted! Men I skal være forberedte på, at fiskeriet ikke er nemt – og slet ikke så “nemt”, som det har været i de “varme” uger omkring årsskiftet. Omvendt skader det jo ikke med lidt frisk luft – og hvem ved, pludseligt kan en stålblank +5 overspringer jo hamre til fluen som et lyn fra klar himmel. Skulle fiskene udeblive, og det kan altså sagtens ske i det kolde vejr, så skader det jo heller ikke at få holdt kastet lidt ved lige. Just sayin’! :-)

Jeg vil gerne give et lille tip videre, som er hamrende banalt, men som har hjulpet mig mange gange, når jeg har været på nye kyststrækninger eller pladser.

Ofte, når jeg udforsker nye pladser, har jeg udset mig et par potentielle pladser (fx spændende rev eller badekar) hjemmefra, som jeg så går målrettet efter at finde, når jeg ankommer på kysten. Men mens jeg går langs stranden, på vej mod eventyret, så dukker det ene lækre badekar op efter det andet, eller sten på sten bryder havoverfladen – og jeg bliver helt kulret. Det skal lige siges, at jeg meget let bliver kulret, når jeg tilfældigt falder over de her potentielle, skjulte pladser på mine ture. Men så opstår dilemmaet, for fisketiden er jo ofte lidt knap: Skal jeg lige ofre et par kast? Eller skal jeg bare komme afsted og holde mig til den planlagte strategi – og så eventuelt fiske pladserne af på tilbagevejen?

Jeg ofrer lige så ofte et par kast, som jeg holder mig til min ‘game plan’. Men nogle gange har jeg mærket fisk, når jeg har ofret et par kast; fisk, som ikke rigtigt ville tage fluen, men som alligevel viste interesse – og som derfor helt sikkert skulle have fluen serveret på tilbagevejen. Jeg har nogle gange også bare ‘glemt’ den potentielle plads på tilbagevejen, fordi jeg ikke kunne huske, hvilket badekar eller hvilken sten, der nu lige var tale om. Men det er faktisk også hændt, at jeg bare ikke kunne finde det badekar igen, der tidligere havde holdt fisk – og så bliver man altså en kende presset. Især, hvis det rev, man nu havde udset sig hjemmefra – og som man målrettet havde gået efter – blot var en nitte!

Men løsningen på denne udfordring er så simpel, at man tror, det er løgn! Jeg markerer såmænd bare den potentielle plads med et kæmpe kryds i sandet:

Pladstrick

Eventyrsbadekar. Læg mærke til, hvordan badekarret gennembrydes af en revle i højre side, som lige kan skimtes under overfladen. I et sådant badekar er der chance for seriøs HØ-action!

Der skal laves et ordentligt kryds i sandet. Glem alt om at stikke en lille pind/gren ned i sandet. Hvis den vælter pga. blæst eller dyreaktivitet mv., så finder du den nok aldrig igen. Men med det tydelige kryds, kan man altid finde sit badekar igen. Hvis du fisker på en stenet strækning, så brug din smartphone til at tage billeder af karakteristiske elementer, der er nemme at genkende igen: fx specielle træer, store sten med fugleklatter, garnpæle mv. – er der ingenting at fotografere, så fisk pladsen! :-)

Lige til sidst skal I lige have en suveræn rejeflue, som i den grad kraner havørreder: en flue, som er fast inventar i min fluebox om vinteren – og i det tidlige forår:

Vinterrejen - transparent

Vinterrejens komponenter: Teal, isbjørn, pink flash, brite coral shrimp dubbing, STF-dubbing White transparent, brune rejeøjne. Så bliver det ikke mere enkelt!

Knæk og bræk derude – og tusind tak fordi I læser med! :-)

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s