Gensidig gensynsglæde – efter 20 år

Weekenden bød som sagt på flere ture til de fynske kyster – og kystfluefiskeriet spiller bare max i øjeblikket derude. I går var jeg så afsted fra morgenstunden med min barndomsven og gamle fiskemakker Tommy W. Mikkelsen, som jeg ikke har fisket med i små 20 år!

Tommy er forholdsvis ny udi kystfluefiskeriet, så han ville gerne fiske et par nye pladser. Derfor satte jeg ham i stævne på et par hotspots, hvor jeg vidste, at sandsynligheden for “flex og fisk” var super gode. Primært fordi jeg selv havde oplevet et super godt fiskeri på samme spot dagen før – og efterårsfisk har det jo med at blive på pladsen, hvis vejrforholdene ellers er de samme.

Og fisk var der. Her og der og alle vegne, så det var bare med at komme i gang. Vi fiskede over et par timer, og det gav i alt 5 havørreder, et par mistede og et utal af kontakter. Fiskene skulle bare lige vise sig i overfladen, fluen ud i nærheden, to træk… – og BANG! Fast fisk hver gang.

En lille sjov detalje, som fortæller noget om havørredens uforudsigelighed, var, at samtlige af Tommys fisk tog endefluen, mens mine fisk alle tog ophængeren. Det mest interessante var, at vi begge fiskede med den samme ophænger! :-)

Jeg vil gerne sige tak til Tommy for en super god tur. Vi var fuldstændig gennemblødte til skindet af den tunge, vedvarende regn, da vi indstillede fiskeriet, men hvem tænker på det, når fiskeriet bare funker! Det var samtidigt meget spændende og inspirerende at fiske sammen med ham; især i forhold til fluevalget – men mere om det senere. Men det var i særdeleshed fedt at give ham “fisk på kontoen” og et par nye pladser, tæt på hans bopæl (faktisk kun ni minutter i bil) – tænk sig at have sådan et primavand lige i baghaven? :-)

Jeg kan kun anbefale at komme afsted – det er lige nu, det sker!

Tight lines,

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s