Et kig i fjendens lejr

Min kæreste og bonusbørn er til fest i denne weekend, så jeg har haft lidt tid for mig selv, hvilket har betydet, at jeg har fået fisket et par nye pladser, spist frostpizza, bundet fluer – og set fiskefilm! :-)

Jeg har fundet et par nye hotspots, som jeg ikke vil afsløre endnu, da jeg lige skal forbi pladsen igen, i det første lys, i morgen tidlig. Men jeg kan da afsløre, at der er tale om en nordfynsk perle. Jeg fiskede spottet i eftermiddags – klassisk badekarsfiskeri – men der var fisk inde, og det blev da også til to gode fisk på land, samt en rigtig, rigtig god fisk, som jeg bare ikke kunne holde og derfor mistede efter ca. 2 minutter, fordi ophængertjavsen fuckede op. Fisken gik super dybt, med tunge, tunge rusk, der forplantede sig helt ned i korken på min Method. Det var en sublim fed oplevelse, men også ret så ærgerligt, at jeg ikke fik den ind. Alle fisk havde i øvrigt taget ophængeren (en grande ‘Kobberbassen’).

Pizzaoplevelsen springer vi over – og fluebindingen var ren supplering.

Fiskefilmen var derimod ‘Havørredens hemmeligheder 5′. Nu er jeg jo inkarneret kystfluefisker, så det var egentlig ikke fordi, jeg ville aflure et par nye Thomas Hansen-tricks eller skifte fluegrejet ud med bombarda og blink. Men Wideopen har netop gjort det muligt at streame filmen til en billig pris, så jeg tænkte, at jeg måske kunne lure lidt pladser (klassisk, ik’? Jeg genkendte i hvert fald to pladser, mindst!!) og måske overføre et par teknikker til fluefiskeriet.

Jeg har selvfølgelig set både Havørredens hemmeligheder 2, 4 og 6, der jo som bekendt er helliget kystfluefiskeriet, men jeg må indrømme, at 5’eren faktisk var en ganske underholdende oplevelse. Og jeg må også indrømme, at jeg faktisk lærte mere af filmen, end jeg lærte af fluefilmene (især 6’eren), hvilket selvfølgelig hænger sammen med det enkle faktum, at det netop er kystfluefiskeriet, jeg selv dyrker så intenst. Men det betyder jo ikke, at man ikke må kigge i fjendens lejr for at blive lidt klogere på havørreden, vel? :-)

Min bror er imidlertid hardcore bombardafisker, så jeg tror, han skal have 5’eren i julegave – jeg har i hvert fald ikke set ham fiske så vildt (læs: speedagtigt) med bombarda som Thomas Hansen, så mon ikke brormand kan lære et par nye tricks eller to? :-)

Nu vil jeg til køjs, for jeg skal tidligt op i morgen og på tur med min barndomsven og gamle fiskebuddy Tommy W. Mikkelsen. Han er en super dygtig fluefisker, så jeg skal nok få kamp til stregen. Tjek i øvrigt hans hjemmeside ud her: http://flyrodninja.com/

Vi ses derude/ tight loops

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s