Æbelø-udfordringer

Den netop overståede weekend bød på en heldagstur til den sagnomspundne Æbelø sammen med Mads Schmidt fra Saltfly Fyn. Det var egentlig en nøglefiskertur, men et seriøst mandefald gjorde, at det kun blev Mads og jeg, der travede ud i septembermørket fra Jersore lørdag morgen.

Velankommet til øen skulle vi lige have luft igen – og en lille dram til halsen (tak til min svigermor for Unterberg-suppleringen til turen!). Grejet blev rigget til, fluer blev fremvist, diskuteret og valgt – og så begyndte ellers kampen. En kamp, der skulle vise sig at byde på større HØ-udfordringer end jeg sjældent har oplevet før.

Det er altid lidt risky business at planlægge en tur til Æbelø på en weekenddag – kommer vi til at kæmpe om pladserne med andre kystfiskere? Men denne dag havde vi stort set øen for os selv. Læg dertil mere eller mindre perfekte forhold – så hvad mere kan man ønske sig? Et godt bud kunne fx være havørreder!

Øen var som blæst for fisk. Ja, lige bortset fra de kolossale mængder af hundestejler, kutlinger og tobisstimer, der hærgede blandt fiolinerne. Vi fiskede os igennem mindst 5 km vand, hele vejen rundt om øen, med følgende resultat: 2 hornfisk og en havørred (læs: smolt, ja ja…) på små 20 cm! ALLE fiolinbælter blev grundigt fisket af. Det fantastiske nordrev blev angrebet fra alle sider igen og igen – og humøret var i top. Men havørrederne kunne vi sgu ikke få til at lege med. Bevares, vi så da flere fisk i overfladen – men de gik for langt ude. Og sådan fortsatte dagen. Vi fiskede og fiskede og fiskede og fiskede… – og intet skete der!

Da vi havde fisket den sidste plads igennem to gange, gav vi op. Æbeløs havørreder vandt over de to drevne kystfluefiskere, der i en underlig blanding af chok, entusiasme, skuffelse og lykke begyndte den lange tur tilbage til fastlandet med et stk. nulbon i tasken.

Sådan er kystfluefiskeriet efter havørreder nu engang imellem. Det kan være så hamrende enkelt, men ofte skal der jo kæmpes en sand gudekamp. Alle seriøse kystfluefiskere ved, at det er sådan vilkårene er.

Jeg vil gerne sige tak til Mads for en helt igennem fantastisk dag – godt kæmpet, min ven! :-)

Bedste hilsner,

Kasper T.

PS. Jeg har lige opdaget, at jeg har slidt en halv filtbund af mine vadestøvler – det bliver bare bedre og bedre, hva’? :-)

One thought on “Æbelø-udfordringer

  1. Hej Kasper.
    For helvede du kan sgu da også bare skrive så du rammer spot on.
    Selv tak Kasper. Selv om det ikke gav noget særligt den dag. Fiskede jeg 8 timer sammen med en knald dygtig flue fisker og som oven i købet var hamrende flink. Jov jeg fik en ny fiske ven, så de manglende træk i linen kan jeg sagtens leve med….(:

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s