Et par højaktuelle pladstips på den fynske østkyst

… der næsten med garanti giver fisk lige nu!

Der er bare gang i den fynske østkyst i øjeblikket. Jeg har lige været afsted på et par ture efter arbejde, hvor havørrederne var i hopla. Der var tale om to korte ture á to-tre timers varighed, hvor det blev til ikke mindre end 15-16 kontakter (typisk efterår!), 4 mistede fisk, hvoraf den ene i hvert fald havde størrelse (og var farvet) og tre blanke på land, som jeg afkrogede i vandkanten. Det er mere end godkendt i min bog.

Kajbjergskoven - illustreret

KAJBJERGSKOVEN. Min vaderute er illustreret med den røde streg, affiskningen med den hvide. Når der vades på revlen så husk også at lægge kastene ind mod land – man kan blive overrasket!

Den første tur gik til Kajbjergskoven. Det er en fed plads, der kan fiskes både i stigende og faldende vand. Jeg besøgte den i faldende vand og havde MANGE kontakter + én på kontoen.

Når vandet er faldende er det muligt at vade ud til 2. badekar, hvor jeg fandt fiskene trække langs den inderste kant af badekarret.

Der var bare gang i den, men der var primært tale om hugmarkeringer – lige bortset fra den ene, der knaldede til fluen ret så brutalt og blev hængende. Der var tilsyneladende ingen fisk hjemme i det inderste badekar.

Min anden tur gik til Tårup strand, som i min bog er en klasseplads. Det er ikke den mest tilgængelige plads, men kridt dine vaders, så venter der fede, fede hotspots. Jeg fiskede den nordlige del af Tårup strand, et godt stykke fra sommerhusene (faktisk er det nok mest præcist at kalde stykket for Slude strand, men lad det nu ligge). Der er tre hotspots på stykket, hvor det sker lige nu. Det var på det sidste stykke, at jeg mistede den store. Tre-fire krokodillerul i overfladen og farvel og tak!

Det vildste stenrev - syd for Kajbjergskoven - illustreret

DET VILDESTE STENREV. Dette hotspot kan findes syd for Kajbjergskoven, og det er virkelig en plads med den helt perfekte ‘setting’. Det er muligt at vade helt ud (selv i stigende vand), men følg min vaderute, så du angriber stenrevet rigtigt, afhængigt af strømretning. Stenrevet består af et stort plateau, der skråner langsomt ud og bliver dybere – det skal du lige være opmærksom på. Men pladsen er nem at aflæse korrekt – og fiskene er som regel nemme at lokalisere – tjek bare strømretningen, så funker det!

Hotspot - Slude strand - illustreret

SLUDE STRAND. Bliv på land og affisk det lange badekar – det giver fisk og kontakter! Hotspottet fisker absolut bedst i stigende vand.

Tårup strand, nord - hotspot - illustreret

TÅRUP STRAND, NORD FOR SOMMERHUSENE. Et virkeligt lækkert hotspot, der er super nemt at gå til. Affisk badekarret fra land. Det er ikke nødvendigt at vade, da fiskene kommer helt ind pga. det dybe vand. Pladsen fisker suverænt i stigende vand – og det var her, jeg havde langt de fleste kontakter på turen

Jeg testede et par af mine nye fluer sammen med Pattegrisen, Alive-rejen og Kobberbassen, bundet i de små størrelser. De tre fisk, der kom på land havde alle taget Alive-rejen. Den store havde taget Pattegrisen (det var tydeligt at se, da fisken lavede krokodillefinten forholdsvist tæt på land). De mange kontakter vælger jeg at tro var rettet mod de nye fluer, men det kan jeg selvfølgelig ikke vide med sikkerhed! :-)

I weekenden deltager jeg i Bombayfly-drengenes stort anlagte fluefiskerkonkurrence i Mariager fjord. Det bliver med garanti super fedt, selvom jeg er totalt på udebane deroppe.

Tight lines,

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s