Action på Fyns hoved!

Havde lige et par timer fri i dag, som jeg brugte på Fyns hoved. Pladsen er en af Fyns helt store klassikere, og den kræver ikke nærmere præsentation. Jeg elsker at være på Fyns hoved – alene naturoplevelsen er det hele værd – men i dag oplevede jeg også den mest fantastiske og mest frustrerende fiskeoplevelse på én gang. Lad det være sagt med det samme – fiskemæssigt bød turen kun på to undermålere, der hurtigt kom retur i det spritklare vand med et par venlige formaninger om ikke at tage mine fluer igen før +2. Men netop det spritklare vand gjorde denne tur til noget særligt. Aldrig – og jeg mener virkelig ALDRIG – har jeg oplevet så mange følgere (med vidt åbne gab, fandme) vende i allersidste sekund – og aldrig – og her mener jeg virkelig ALDRIG-ALDRIG – har jeg set så mange fisk i overfladen så tidligt på efterårssæsonen. Og vi taler altså seriøse fisk! Langt de fleste gik dog for langt ude til at jeg kunne nå dem med fluekæppen (og ja, den var på overarbejde) og alligevel fik jeg hjertebanken – for satan nogle rygfinner, der viste sig igen og igen derude.

Men især én oplevelse glemmer jeg ikke lige foreløbig. Jeg har netop lagt linen ud, da jeg ser en MEGET stor gruppe af MEGET store fisk vende på én gang i overfladen (jeg har aldrig set noget lignende). I første omgang er jeg sikker på, at det er marsvin, der jager på revet – men da de ikke viser sig igen (som de plejer) – og da de før omtalte rygfinner dukker op igen i forførende fourageringer lidt tættere på – er jeg ikke længere i tvivl. You know what I am talking about!

Den næste halve time bød på mange ytringer og råb som: “kom, kom, kom…”, “NEEEEJ, ikke igen!”, ” Kom så, kom så!”, “For fanden da!”, “Hvad skal der egentlig til?”, “Hvad sker der lige for det der, altså…” osv. Kunne jeg få dem til at tage? Nej, det kunne jeg ikke. Jeg prøvede alt: lige fra små svævefluer til kobberbassevariationer, fra små baitfish-imitationer til 10 centimeter lange UV-pattegrise. Intet kunne få dem til at tage i dag – men det var nu den fedeste tur alligevel.

Vindforholdene på Fyns hoved de kommende dage bliver de samme som i dag, så hvis jeg var jer, er det bare med at komme afsted i en fart. Morgen, middag, aften – det hele dur lige nu! Og det har jeg da tænkt mig at udnytte :-)

Tight lines,

Kasper T.                                 

3 thoughts on “Action på Fyns hoved!

 1. Uha uha Kasper …!
  Har hørt samme historie fra flere der har oplevet nøjagtigt samme situation som dig …
  Specielt fra dette sted ;)
  Mødte et par turister som dig havde fået 3 stk lige over 60 cm på ( 26 grams ) salty wobler i neon farver ;)) ja det er jo helt ude i hampen , men det viser også bare at man skal prøve alt hvad der er muligt ..

  For øvrigt en pisse flot informativ side du har lavet …Jeg har delt den på facebook , så jeg håber du får endnu flere besøgende ..

  Hilsen
  Niklas
  Gofi

  Like

 2. Hej Kasper.
  Tillykke med din meget intersante blog.
  Det kommer ikke bag på mig overhovedet!!
  at du har fået din egen blog, da du er god
  til at formidle dine fiskeoplevelser videre i
  vendinger, så det sætter fiskefeberen igang.
  Jeg vil ihvertfald følge dig her.
  Held og lykke.
  Venlig Hilsen Mads Schmidt.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s