Kysten er vågnet og efterårssæsonen er i gang!

Den seneste tids lidt kolde vejr har virkelig sat gang i fiskene på de fynske kyster. Det er stadig primært morgen- og aftenfiskeriet, der holder de fleste fisk, men det er bestemt muligt at få de sølvblanke i tale både formiddag og eftermiddag. Jeg har lige været afsted på to ture i træk til det samme hotspot i det samme tidsrum om formiddagen, lige syd for Kerteminde-bugten, hvor jeg fandt flere gode stimer, der var i hugget. Der var primært tale om målsfisk, men de er i en fantastisk kondition i øjeblikket, så det var god lir på min Method. Læg dertil masser af overfladeaction, “bølge-følgere” og andre ting, der kan få pulsen i vejret!

Min erfaring er, at der i dagstimerne skal fiskes i forbindelse med vandskiftet (og helst med stigende vand), så der kommer gang i suppen. Kast på langs af badekarrene (både 1. og 2. badekar) – eller skråt ind over – og fisk på kanten af de tydelige strømskel, så går det ikke helt galt. Brug de små fluer fra æsken så som små rejeimitationer, mysis og baitfish (helst i farverne: tan, brændt orange, hvid og kobber i meget transparente mønstre).

Jeg fisker altid med ophænger, men mit setup er lidt anderledes i efteråret, da jeg her egentlig oftest kun giver fiskene et størrelsesvalg, dvs. jeg fisker med den samme (eller beslægtede fluer) både som ende- og ophængerflue i følgende størrelser: Ophængerflue str. 10-12 og endeflue str. 8-10 – det spiller altså max!

Der må gerne være fart i indtagningen, men den skal varieres med korte, hurtige nøk og laaange pauser.

Vi ses derude – det er lige nu, det sker!

Tight lines,

Kasper T.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s